Abazović o rekonstrukciji Vlade: Nijesam siguran da smo blizu rješenja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

foto:gov.me

Dvije sedmice od kako su se Demokratski front i Demokratska Crna Gora dogovorili, a premijer Zdravko Krivokapić potom pristao da se ide u rekonstrukciju Vlade, njen potpredsjednik Dritan Abazović poručuje da Građanski pokret URA neće izbjegavati dijalog.

“Nisam siguran da smo blizu rješenja, ali možda se nešto iz svega toga izrodi. Moj je apel da parlamentarna većina prvo treba da se složi oko stvari koja je urgentna – to je Tužilački savjet. To je nešto što ne može da čeka i što je na štetu svih, ako se ovako nastavi. I moj apel je da to bude prekretnica možda nekih budućih dogovora”, rekao je Abazović za TV Vijesti.

A dogovor DF-a u Demokrata, potpredsjednik Valde kaže da vidi pozitivno.

“Mislim da je dobro da se slični politički subjekti dogovaraju. Imali smo veliko mimoilaženje stavova u prethodnom peridu, što je mučilo građane i slalo jednu pogrešnu poruku, možda smo i mi nastavili sa nekim prepucavanjima, ja se nadam da će to da se eliminiše u narednom periodu. To što su Demokrate i DF našli zajednički jezik je dobra stvar za neke buduće političke relacije u Crnoj Gori”, rekao je Abazović.

Upitan hoće li URA pristati na Vladu u kojoj će biti političari, Abazović odgovara:

“Ako ćemo da promijenimo koncept, odlično… da napravimo novu vladu ispočetka – da uđu političari iz svih opcija, da se napravi raspodjela i da to bude jedan novi efekat koji bi trebalo da ostvari neke rezultate, koje, možda, mi nijesmo u ovom periodu, s tim što ja ne dijelim mišljenje da je ova Vlada neuspješna”.

Stavove partija manjina da prelazna ili manjinska vlada može biti jedini model izlaska iz krize vidi kao idejni, ali ne i realan koncept.

Ponavlja da ih ne interesuju politike prošlosti bilo koje političke opcije, već prije svga borba protiv kriminala i korupcije i evropske integracije.

Poručuje i da jeste za popis u ovoj godini, ako nadležni sprovedu sve procedure, u skladu s međunarodnom praksom.

izvor:Vijesti

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta