Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović predvodiće delegaciju Vlade na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu koji se održava u periodu od 22. do 26. maja.

Godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma 2022. održava se, navode, u najvažnijem geopolitičkom i geoekonomskom trenutku u posljednje tri decenije, i u pozadini pandemije koju svijet do sada nije vidio.

“Više od 2.000 učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, doprinijeće svojom stručnošću u preko 400 sesija. Forumu će prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri vanjskih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20. Tema skupa je ‘Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije’, a organizatori očekuju da će „ponuditi vrijeme i prostor za smislenu, ličnu razmjenu koja je bila nemoguća na ovom nivou od početka pandemije“, navodi se u platformi koju je na današnjoj sjednici usvojila Vlada Crne Gore.

Abazović će govoriti 25. maja na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu, a planirano je i da, na marginama Foruma, ima niz sastanaka različitih formata.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta