Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
foto: gov.me

Foto: Gov.me

Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković je u svojstvu predsjednika svoje partije dao izjavu o Otvorenom Balkanu, kazao je odlazeći premijer Dritan Abazović.

Kako je kazao, svi znaju njegov stav o ovoj regionalnoj inicijativi.

“Ja zastupam regionalnu saradnju. Svako ko želi da vidi otvoreno društvo, čini veliku korist Crnoj Gori. Svi koji misle da treba da se zatvorimo i začaurimo, mislim da pravi štetu državi”, kazao je Abazović.

On je komentarišući trenutnu političku krizu kazao da ni njemu situacija ne odgovara.

“Mi moramo dobiti vladu u punom mandatu. Šta god bude dogovor, ako mislite da ga mi miniramo sa četiri poslanika, ja takve stvari ne mogu da prihvatim. Ako neko želi da mi sad zarad hira političkih subjekata koji su nervozni, treba da pustimo da se obezglavi Crna Gora i ostane bez budžeta, projekata, mnogih stvari, to se neće desiti”, kazao je.

Dodaje i da je predvidio sve poteze DPS-a.

“Saopštio sam da će DPS pokušati da organizuje parlamentarne izbore bez Ustavnog suda i da pokušaju da uvedu međunarodnu zajednicu kako bi im ona dala pojas za spasavanje”, ocijenio je Abazović.

Govoreći o njegovoj odluci da povuče određeni broj otpravnika poslova iz stranih zemalja, Abazović navodi da diplomatiji trebaju profesionalci.

 “A ne neki koji zastupaju ljude koji nisu u Vladi ili politiku koja se protivi interesu Crne Gore. Povučene su četiri osobe, vratiće se u Podgoricu, već su određeni neki drugi”, kazao je.

Ne vidim zašto bi Krstovići tužili državu

Na pitanje o presudi Krstovićima i hvalospjevima na račun tadašnjeg hapšenja, Abazović navodi da se i sad hvali rezultatim u kontekstu suzbijanja šverca.

“Juče smo imali veliku akciju sa republikom Albanijom, zaplijenjeno je 400 kilograma kokaina dok je direktor UPC bio Rade Milošević. On je obavjestio sve institucije da se skriva kokain i tražio specijalnu analizu i onda je zajedno odlučeno da se radi kontrolisana pošiljka. Država Crna Gora je na krajnje profesionalan način ono što je albanska policija samo pošla i odradila hapšenja”, kazao je.

O familiji Krstović, kako kaže, ne zna ništa loše.

“Ne znam ni neke važne informacije, niti sam ih pominjao u bilo kojem kontekstu. Ako ta familija na kraju bude mislila da treba da tuži državu, nije to problem, ali ne vidim zašto. Oni su uhapšeni po nalogu državnog tužilaštva, ako misle da su im povrijeđena prava mislim da imaju neke druge adrese”, kazao je.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta