Abazović i Radulović: Dosta je političara sa virusom devedesetih, trebaju nam novi progresivni političari

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović održali su predavanje u sjedištu Atlantskog savjeta u Vašingtonu i tom prilikom poručili da ako želimo Zapadni Balkan u Evropskoj uniji, potreban nam je novi politički establišment koji će emitovati politiku pomirenja.

“Dosta je političara sa virusom devedesetih, trebaju nam novi progresivni političari. Optimista sam i smatram da Zapadni Balkan ima mnoštvo mogućnosti“, ukazao je potpredsjednik Vlade Abazović.

Govoreći o važnosti prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore 2020. godine, Abazović je istakao da je srušen crnogorski “berlinski zid” koji je simbolizovao slabe institucije, korupciju i kriminal, navodi se u saopštenju.

Abazović je naveo da je najveća prednost prošlogodišnje smjene vlasti to što su građani dobili suverenitet i što sada vjeruju da je vlast smjenjiva na demokratskim izborima.

„Vanjska politika je ključni interes Vlade Crne Gore i ona se neće mijenjati. Usklađeni smo u potpunosti sa vanjskom politikom EU, pouzdan partner NATO. Uz pomoć naših EU i NATO partnera radićemo na njenom sprovođenju, što će istovremeno i činiti crnogorske institucije jačim i nezavisnijim”, istakao je ministar Radulović tokom predavanja.

Predavanju je prisustvovalo više uvaženih profesora, među kojima Danijel Server i Bendžamin Hadad sa Džon Hopkins Univerziteta, predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta, Kancelarije za Evropu u Atlantskom savezu, Instituta Vilijams (UCLA), Delegacije EU pri SAD-u, Nacionalnog fonda za demokratiju, Centra za analizu evropskih politika, Centra za međunarodna privatna preduzeća, Kongresne istraživačke službe i drugi.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta