Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Gov.me

Premijer Dritan Abazović ponudio je Srbiji i Kosovu, da bude domaćin naredne runde pregovora između dvije zemlje.

-Kao narod koji želi da svjedoči tome da su naše susjedi postigli zadovoljavajući sporazum, spremni smo da doprinesemo i podržimo proces normalizacije odnosa između Srbije i Kosova“, istakao je Abazović, navodeći da njegova ponuda i dalje važi.

-Ako bude novih rundi pregovora između Kosova i Srbije, želio bih da ih ugostim u Crnoj Gori – rekao je Abazović za pavlovictoday.

Upitan o konkretnim načinima na koje bi Crna Gora mogla da doprinese procesu normalizacije odnosa Srbije i Kosova, Abazović je rekao da “Crna Gora igra ulogu pomirenja” u regionu.

-Imamo odlične odnose sa svim našim susjednim zemljama i željni smo da pomognemo na bilo koji način, uključujući logističku podršku“, rekao je on.

-Nismo dio dijaloga, ali lično vjerujem da evropski predlog predstavlja dobro rešenje koje je od dobitka i za Srbiju i za Kosovo“, naveo je on. „To je put kojim region treba da ide. Put normalizacije je pravi za region kao prvi korak, a na kraju, kada se ispune svi kriterijumi, ulazak u Evropsku uniju kao konačni cilj za cio region“, naveo je Abazović.

Izvor: Pobjeda

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta