Aktuelno Hronika

Odgođeno suđenje optuženom za nesreću u Nikšiću u kojoj su stradala tri mladića

Izvor: Sa mjesta nesreće

Suđenje Zoranu Koprivici koji se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće, 18. jula prošle godine u Nikšiću, u kojoj su poginuli Andrija Vicković (19) i Danilo Delibašić (18), dok je Nikola Delibašić od posljedica povreda preminuo 12 dana kasnije, odgođeno je za 13. septembar, zbog štrajka advokata.

Deset ročišta do sada je odgođeno, jer nijesu bile ispunjene procesne pretpostavke za održavanje pretresa i sprovođenje dokaznih radnji.

“Predmetni postupak se nalazi u fazi dokaznog postupka u kojem je potrebno saslušati svjedoka i sprovesti potrebna vještačenja”, kazali su ranije Pobjedi iz nikšićkog Osnovnog suda.

Podsjećamo, 18. jula navršila se godina od stradanja trojice mladića, koji su bili u automobilu “opel korsa“ registarskih oznaka CT-AL277, kada su se sudarili sa šleperom (NK-CT 936) kojim je upravljao optuženi Koprivica, dok se sa pumpe uključivao u saobraćaj. Za volanom “opel korse“ bio je pokojni Vicković. Automobil se od siline udarca odbio pored puta.

Na mjestu su stradali Danilo Delibašić i Andrija Vicković, dok je Danilov brat od strica Nikola nakon udesa hitno prevezen u nikšićku bolnicu.

Ljekari su mu konstatovali višestruke povrede grudnog koša i mladić je 30. jula preminuo.

Zbog smrti trojice mladića u Nikšiću je bio proglašen Dan žalosti.

Izvor: Pobjeda

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *