Hronika

U Nikšiću rasvijetljena četiri imovinska delikta

Izvor: Pixabay, ilustracija

Nikšićka policija je, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlila dva razbojništva, tešku krađu i krađu.

Pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić su 19. jula postupili po prijavi vlasnika ugostiteljskog objekta koji je naveo da je u objektu zatekao nepoznato lice sa šrafcigerom u ruci koje je provalilo u objekat i otuđilo novac, te da ga je on spriječio da se udalji nakon izvršenog djela i zadržao ga do dolaska policije. Policija je lišila slobode Z.K. (40) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo razbojništvo.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su rasvijetlili razbojništvo koje je izvršeno 14. jula na štetu ženske osobe, identifikovala i lišila slobode osumnjičenog. Sumnja se da je S.K. (28) iz Nikšića sa leđa prišao oštećenoj i upotrebom fizičke snage iz lijeve ruke istrgao novčanik sa novcem, gdje je tom prilikom ona zadobila laku tjelesnu povredu.

S.K. je, sumnja se, izvršio i krivično djelo teška krađa na štetu ženske osobe 6. jula, na način što je istrgao novčanik sa novcem i mobilnim telefonom od oštećene.

Daljom kriminalističkom obradom ovog lica policija je došla do sumnje da je S.K. zajedno sa D.K. (23) 14. jula iz kruga jedne firme koja je locirana u ulici Vuka Karadžića otuđio djelove od putničkih motornih vozila i akumulatore.

Na ovaj način osumnjičeni su izvršili krivično djelo krađa i oba su lišeni slobode i provedeni nadležnom tužiocu na dalju nadležnost.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su pronašli dio otuđenih stvari koje su vraćene vlasniku.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *