Grad

Prezentovani investicioni potencijali Podgorice poslovnoj zajednici Italije

Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Republike Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su zoom sastanak na kojem su prezentovani investicioni potencijali Podgorice, poslovnoj zajednici Italije i onima koji svoj biznis razvijaju u našoj državi.

Tom prilikom, gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je izrazio zadovoljstvo što se potencijali Glavnog grada sve više prepoznaju i podsjetio da je Podgorica uprkos brojnim izazovima, naročito tokom prethodne godine, imala pozitivne rezultate. Zahvalio je na dosadašnjoj saradnji i istakao da vjeruje da će do kraja godine biti još zainteresovanih investitora. 

Vuković je naglasio da je ovo još jedan od načina da se poboljša ekonomska slika, što je od velikog značaja naročito u ovim vremenima, ali i da Podgorica dobije nove sadržaje. Naglasio je da Podgorica želi da tradicionalno dobri odnosi između Italije i Crne Gore, bude temelj za gradnju još boljih ekonomskih odnosa.

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Celioli pohvalio je angažovanje Glavnog grada kada je u pitanju podsticaj razvoju biznis zajednice u Podgorici. On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU otišla najdalje.

Predsjednik „Konfindustrije Montenegro” Marko Đinđinović takođe je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno ističući značaj Udruženja koje predstavlja, a koje broji oko 150.000 firmi sa preko pet miliona zaposlenih.

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj je  kroz prezentaciju o biznis zonama predstavio brojne povoljnosti i detalje u vezi sa Javnim pozivom za izbor korisnika biznis zona u Podgorici i ukazao na značaj svih pojedinosti koje bi bile od značaja za potencijalne investitore. 

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *