Politika

Mitrović: Spajić dao otkaz radnici koja uopšte nije kriva da bi zaštitio sebe

Izvor: DPS

Umjesto da podnese ostavku zbog grubih propusta u organizaciji resora kojim rukovodi i skandala koji je nastao tokom oduzimanja djece Tomašu Boškoviću, Milojko Spajić je krivca našao u stručnoj radnici, majci, osobi koja je 22 godine radila časno svoj posao, i naredio da joj se da otkaz. Pritom ova radnica, koju je Spajić žrtvovao da bi sebe spasao, nema veze sa predmetnim slučajem, pa je samim tim i vrlo upitna njena odgovornost, saopštio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Ivan Mitrović.

“Na samom početku rada 42. Vlade Crne Gore bilo je jasno šta će se dešavati u resoru socijalne zaštite, samo niko nije mogao pretpostaviti da ćemo svjedočiti ovolikoj količini populizma, primitivizma i licemjerja. Stručni radnici, koji se nose sa teškim, osjetljivim i ranjivim kategorijama društva, koji su njihova danonoćna podrška u svim životnim situacijama predstavljeni su kao dželati. Nijeste ministre ni obišli te ljude, pa im nemojte ni suditi sa daljine!”, poručio je Mitrović.


Ministre, podsjetio je Mitrović, i zbog manjih stvari ministri u prethodnim vladama Crne Gore su podnosili ostavke time pokazujući svoju odgovornost.

“Sjetimo se Pavla Radulovića, Boba Radunovića… A šta ste Vi uradili? Propustili ste da postavite adekvatno rukovodstvo, zakazali u organizaciji rukovodilaca koje ste Vi imenovali prije samo dva mjeseca, pa ih sada štitite, a zastrašujete druge zaposlene otkazima. Posebno zabrinjavaju Vaši „kreativni“ momenti u vidu predloga da se sada otpuštena radnica premjesti u JU Komanski most?!”, kazao je Mitrović.

Da li Vama ta institucija liči na mjesto za kažnjene stručne ljude?, upitao je.


Pod pritiskom javnosti a u namjeri da izbjegnete odgovornost,ističe Mitrović, okrivili ste nevine kako bi krivicu makli sa onih stvarno krivih, a Vama bliskih, pravdajući to kratkoćom vremena koje su provele na novom radnim mjestu.

“Ni smješnijeg opravdanja ni tužnijeg saopštenja. Budite malo iskreni pa informišite javnost da ste postavili rukovodioca koji radi samo četiri sata a obavlja najstručnije poslove u centru za socijalni rad. Vratite nevinu ženu na posao, objektivno utvrdite svačiju krivicu, pa kao odgovoran čovjek stanite ispred ljudi koje Vi zastupate i ponudite ostavku. To je mnogo časnije nego da svoj nemar i propuste maskirate krivicom stručnih radnika”, zaključio je Mitrović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *