Hronika

Dvije osobe krivično odgovaraju u Nikšiću zbog narkotika

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju ulične distribucije narkotika, protiv dva lica podnijeli krivične prijave a za prethodna dva mjeseca prekršajno pricesuirali 17 osoba.

Juče je nikšićka policija u saobraćaju kontrolisala A.R. (24) iz Nikšića kojom prilikom su u vozili pronađena četiri pakovanja sa sadržajem opojne droge kokain. Nakon toga je policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice gdje je pronađena manja količina kokain.

O događaju je obavješten državni tužilacu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvšio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, krivična prijava je podnijeta protiv M.B. (24) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. Kontrolom ovog lica policija je pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem kokaina. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.B. opojnu drogu nabavio u cilju omogućavanja uživanja opojne droge drugim licima.

Nikšićka policija je u protekla dva mjeseca procesuirala 17 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *