Grad

Umjesto stambene zgrade ispod Ljubovića uskoro novi park

Foto: Podgorica.me

Ekipe gradskog preduzeća Zelenila danas su započele radove na formiranju nove parkovske površine ispod brda Ljubović – saopšteno je iz Glavnog grada.

U toku su radovi na ravnanju terena, nakon čega će se pristupiti obilježavanju pozicija radova, izgradnji šetnih staza i platoa, a potom i sadnji biljnog materijala i ugradnji dječijeg i drugog mobilijara namijenjenog za sport, rekreaciju i odmor.

– Po završetku radova, na površini od oko 2.250m2 naći će se više od 70 odraslih sadnica drveća, a travnjak će biti formiran na oko 1.500m2. Osim ozelenjavanja, na ovom prostoru će, na podlozi od tartana, biti izgrađeno dječijeigralište sa kombinovanom dječijom spravom, dok će rubnim dijelom biti izgrađena višenamjenska kružna staza. Prostor će biti dodatno opremljen i parkovskim mobilijarom i stolovima za stoni tenis i šah. Vrijednost ove investicije iznosi oko 110.000 eura – najavljeno je iz Glavnog grada.

Glavni grad je prethodno stavio van snage DUP “Zabjelo- Ljubović”, koji je predviđao izgradnju stambenog objekta na ovoj lokaciji, i najavio izgradnju parkovske površine koja će umnogome doprinijeti boljem kvalitetu života građana ovog dijela Podgorice.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *