Aktuelno Politika

Pozivam Crnogorce koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici da budu moji gosti

Predsjednik Socijademokratske partije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić pozvao je poslanike Skupštine Crne Gore koji su izglasali Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da budu njegovi gosti u bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine.

-Mi smo odavno postali zemlja apsurda, pa oni koji sve urade, pa i ukradu, da pobijede na izborima, čine sve da pokažu kako im osim velikih privilegija ništa drugo nije bitno. Ja se suzdržavam i nastojim da ono što im želim kazati kažem bez uvreda i pogrdnih riječi-, istakao je Nikšić.

Dodao je da to nije lako nakon izjava kojima se veličaju ratni zločinci i napada na crnogorske parlamentarce.

-Ovim putem koristim priliku da pozovem sve poslanike crnogorskog parlamenta koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici da posjete Bosnu i Hercegovinu i da budu naši gosti u Sarajevu, Banja Luci ili bilo kojem drugom dijelu naše domovine. Svojim glasanjem su dokazali da su hrabri ljudi koji su zločin spremni nazvati pravim imenom i distancirati se od istog, za razliku od brojnih domaćih političara koji kukavički bježe od istine kako bi zadržali podjele i antagonizme na kojim njihove politike opstaju-, izjavio je Nikšić.

On je pozvao je Dodika da “konačno shvati” da ne može pobjeći od činjenice da je činovnik Bosne i Hercegovine od koje prima platu i uživa druge benificije.

-Nekada mi izgleda kao da mu je žao što je propustio priliku da stane uz rame onih koji su pravosanažnim presudama Međunarodnog suda pravde osuđeni kada su radili zločine. Zato se sada na sve načine želi svrstati uz njih i falsifikovati činjenice-, istakao je Nikšić.

Dodao je da je zbog Dodikovog negiranja pravosnažnih presuda važno da se u BiH donese zakon kojim će se zabraniti negiranje genocida i time onemogućiti političarima da takvim “ispadima” skreću pažnju sa stvarnih životnih problema.

-Mislim da su ipak konačno pročitani i da im ovaj put neće proći. Zato još jednom pozivam crnogorske parlamentarce da budu naši i moji gosti, a poruka negatorima genocida i promotorima fašizma je da im rušenje države i odnosa sa dobronamjernim susjedima ne može proći – No pasaran!- zaključuje Nikšić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *