Grad

Ministarstvo roditeljima đaka OŠ „Vladimir Nazor“: Imamo novca, ali ne i rješenje

Mirjana Obradović, iz Savjeta roditelja đaka Osnovne škole “Vladimir Nazor” saopštila je, za Gradski radio, da su im iz resora na čijem je čelu Vesna Bratić ponudili da djeca od prvog do petog razreda, od septembra, nastavu pohađaju u OŠ “Savo Pejanović“, u popodnevnom terminu, a od šestog do devetog razreda u OŠ „Marko Miljanov“, takođe poslijepodne.

„Mi smo kao roditelji, članovi savjeta ostali pri stavu da nećemo da razdvajamo djecu i da tražimo da nam se ustupi Kasarna Masline, jer je to bilo prvo što su nam ponudili iz Ministarstva kao opciju“, kaže Obradović.

Dodaje i da su im iz Ministarstva kazali kako za to nemaju odobrenje od Ministarstva odbrane.

„To treba oni da odobre, pa da li će i hoće li se uopšte pristati na to, mi još ne znamo. To je nama, kao roditeljima, bila primamljiva ponuda, jer bi sva djeca bila zajedno. Jer ima porodica koje imaju po više djece, i onda ne bi bilo korektno prema djeci da ih razdvajaju”, rekla je Obradović.

O prevozu, kaže, nisu razmišljali.

“Tako su nam rekli, a da li će se i to primijeniti ni oni nisu sigurni. Septembar je daleko i nije isključeno da nam možda ponude Kasarnu Masline, jer smo zahtijevali da se piše dopis Ministarstvu odbrane pod oznakom hitno, budući da imaju novi objekat sa 14 učionica koji bi ispunio očekivanja, jer je škola imala 17. Mislimo da bi mogao da se organizuje kompletan školski program u tom dijelu kasarne”, kaže Obradović.

Ona navodi kako su im iz Ministarstva poručili da će  im se pridružiti na protestu sjutra u 18 časova, ali neće imati ništa više da nam ponude osim ove dvije škole.

„Takođe nam je saopšteno da su sredstva za izgradnju škole izdvojena, ali da ne znaju kada će početi sa realizacijom tih planova“, kazala je Obradović.

Podsjetimo, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sastao se ranije danas sa predstavnicima Savjeta roditelja JU OŠ „Vladimir Nazor“, kako bi razgovarali o problemu u kojem su se našli đaci te škole. Vuković je na sastanku podsjetio da je prilikom nedavnog obilaska naselja Masline, pozvao nadležno ministarstvo da učini prvi korak u cilju rješavanja tog problema i ponudio pomoć, ali je, kako se navodi, reakcija predstavnika države izostala. Više o sastanku gradonačelnika Vukovića sa predstavnicima Savjeta roditelja OŠ “Vladimir Nazor” pročitajte OVDJE.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *