Svijet

Njemačka 1. jula ukida upozorenje za putovanja u većinu zemalja

Foto: Pixabay

Njemačka će 1. jula ukinuti upozorenje za putovanja u većinu zemalja, osim za države u kojima je i dalje visok nivo infekcija kovid19, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

„Možemo da ukinemo opšte upozorenje putnicima na rizična područja gdje je učestalost virusa tokom sedam dana manja od 200. Ova mjera primjenjivaće se od 1. jula i širom svijeta“, naveo je u saopštenju šef njemačke diplomatije Hajko Mas.

Ta simbolična mjera olakšaće putovanja i turizam u ljetnjoj sezoni.

„Na mnogim mjestima broj zaraženih opada, a sve više građana se vakciniše. Posle dugih mjeseci zatvaranja možemo se radovati povratku u određenu vrstu normalnosti, a to se odnosi i na putovanja“, dodao je ministar, ali je pozvao na oprez i poštovanje sanitarnih pravila.

Upozorenje, praćeno ograničenjima, ipak ostaje na snazi za zemlje koje i dalje imaju veliki broj zaraženih i veliku učestalost sojeva koronavirusa poput Velike Britanije ili Indije.

Ukidanje upozorenja za putovanja ne znači i ukidanje obaveznog negativnog testa na kovid19, potvrde o vakcinaciji ili bilo koje druge mjere koja je na snazi za putovanja iz Njemačke.

Iztvor: Beta

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *