Aktuelno Politika

Vuković: Saveljić otvoreno huška ljude na mene

Foto: Zvanična Fejsbuk stranica Vukovića

Reagujući na navode orintologa Darka Saveljića, u kojim ga poziva na odgovornost povodom formiranja deponije građevinskog materijala u mjestu Lužnica, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je poručio da Glavni grad nema nadležnosti u konkretnom slučaju.

“Kolege su mi skrenule pažnju na komentar Darka Saveljića, kojeg iz medija znam kao ornitologa i vlasnika firme magaraca u Martinićima, a koji je, koliko razumijem, uz to i službenik Vladine Agencije za zaštitu životne sredine. G. Saveljić je, prije par dana, sugerisao da bi me, zbog lagerovanja gradjevinskog materijala duž budućeg bulevara koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad trebalo kazniti sa 40,000 eura i, ni manje ni više nego uhapsiti (‘učio bih da sviram klavir’, metaforično kazano), jer je u pitanju ‘masakr nad prirodom’ u zoni vodoizvorišta Mareza, i ‘zločin nad našom djecom‘”, napisao je na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu Vuković.

On je dalje podsjetio javnost da je u pitanju projekat čiji je investitor Vlada Crne Gore, odnosno Uprava za saobraćaj. Dodao je da na elaborat o zaštiti životne sredine u skladu s kojim se izvode svi radovi, saglasnost je dala upravo Agencija za zaštitu životne sredine u kojoj radi Saveljić.

“Iako Glavni grad nije nadležan za postupanje u konkretnom slučaju, u dopisu od 01.04. naša Agencija za upravljanje prirodnim područjima informisala je Ekološku inspekciju Vlade Crne Gore o mogućim problemima zbog deponovanja gradjevinskog materijala na pomenutoj lokaciji”, napisao je Vuković.

Takođe, kako je naglasio, radovi se ne izvode u zaštićenoj zoni vodoizvorišta Mareza.

“Dakle, iako radi u Vladi, koja je investitor, i Agenciji, koja je definisala način izvodjenja radova na budućem bulevaru, odnosno iako zna da Glavni grad nema nadležnosti u konkretnom slučaju, g. Saveljić otvoreno huška ljude na mene. Ovakve i slične pojave me, u principu, ne zanimaju i gotovo ih nikada ne komentarišem. Ni g. Saveljić me, u principu, ne zanima. Pa ipak, u konkretnom slučaju, ne mogu a da se ne zapitam koji je to stepen političke ostrašćenosti koji može čovjeka u ozbiljnim godinama, koji je uz to Vladin funkcioner i javna ličnost prepoznata po zalaganju za progresivne ideje, gurnuti u ovakvo moralno posrnuće. Odnosno, kako je to svojevremeno ispjevao veliki M. Šobić, ‘šta to lijepo ima obraz, zakrpljen sa flekom?’”, naveo je Vuković.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *