Izdvojeno Region

Sarajevo dobija ulicu Mihaela Šumahera?

Foto: Vremeplov onlajn

A transvezala, u opštini Novi Grad Sarajevo, mogla bi da nosi ime slavnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, ako se usvoji inicijativa koju je pokrenula grupa mladih Sarajlija, koja je imala priliku da ga upozna tokom njegovih poslijeratnih posjeta glavnom gradu BiH. Trenutno, kako prenosi N1, čeka se odluka opštinskih vlasti.

Radi se o dijelu ulice koja vodi od Sarajevskog aerodroma do Mojmila, a koja će, ukoliko ova ideja bude realizovana, sa svim obilježjima legende automobilske staze, sasvim sigurno privući i turiste.

Foto: Vremeplov onlajn

Jedan od inicijatora pojasnio je da mladi na ovaj način žele da odaju počast velikom humanisti, koji je svojom posjetom uljepšao dane sarajevskim mališanima.

Inače, Šumaher je Sarajevo posjetio dva puta i to 1996. i 1998. godine, kada je, između ostalog, pružao podršku djeci, kojoj je u tom trenutku bilo potrebno liječenje.

“Tako smo se igrali lopte, kada je Šumaher naišao sa vozilom i izašao je sa nama da se malo igra lopte. Mi tada nismo prepoznali da je u pitanju jedan šampion Formule 1, gdje je on tom prilikom nama dao po jednu simboličnu igračkicu i po kačket“, kazao je Fahri Frlj, jedan od inicijatora.

Foto: Vremeplov onlajn

Frlj je izrazio razočarenje što je oba puta posjeta asa Formule 1 prestonici BiH, prošla nezapaženo kod tadašnjih vlasti, budući da njegov dolazak nije bio praćen političkim, nego kako kaže, ljudskim motivima. U sjećanju, ipak, njegov gest, nikada nije izblijedio.

Nakon što su inicijatori prezentovali svoju viziju, Opštinski odbor Novog Grada podržao je ovu inicijativu, za koju tvrde da će se odvijati po ubrzanoj proceduri.

“Mi se nadamo da će ovo ići po nekom ubrzanom tempu i da će, kako su kolege planirale, znači, za rođendan sljedeće godine, a to je već 3. januar to sve biti spremno”, kazao je Mirza Selimbegović, predsjedavajući OO Novi Grad.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *