Društvo

RTCG: Uličarski termini i jezik mržnje u Skupštini

Foto: RTCG

Menadžment Radio i Televizije Crne Gore reagovao je na današnje optužbe koje su se danas čule iz Parlamenta. Poslanici su raspravljali o imenovanju devet novih članova Savjeta RTCG.

Reagovanje menadžmeta RTCG prenosimo integralno:

Govoreći o drugima, najviše se kaže o sebi – zato je menadžmentu i uredništvu drago što je većina poslanika vlasti sručila lavinu teških uvreda, diskvalifikacija, neutemeljenih optužbi na račun Javnog servisa.

Posebno smo zahvalni uvaženom predsjedniku crnogorskog parlamenta što je dozvolio istomišljenicima da, u hramu demokratije, prikažu bogat repertoar jezika mržnje, uličarskih termina, i nakaradnog poimanja demokratije i uloge medijskog servisa.

Da budemo do kraja jasni – Javni servis ne bježi ni od kakve objektivne analize i kritike, niti od bilo kakve odgovornosti. Međutim, dok rukovodstvo bude u prilici da nešto javno kaže, neće dozvoliti, a da ne demantuje laži kako je RTCG “jazbina u vezi s mafijaškim strukturama” od kojih je, iz “Splendida”, primala nadoknadu srazmjerno mržnji koju je, navodno, sijala. Ako je to tačno, trebalo je imenovati vinovnike tog krivičnog djela, i podnijeti prijavu oslobođenom tužilaštvu.

U protivnom, sve ćemo shvatiti kao poslaničku fascinaciju renomiranim hotelom, u kome je sniman film o Džemsu Bondu.

Izvor: RTCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *