Izdvojeno Kultura

Počele probe KIC pop hora i folklornog ansambla “Budo Tomović”

Nakon skoro godinu i po dana pauze uslijed pandemije Korona virusa, u KIC-u “Budo Tomović” počele su probe KIC pop hora i folklornog ansambla “Budo Tomović”.

“Vijest o izmjeni pravilnika preporuka za prevenciju Korona virusa za kulturno-umjetničke programe u KIC-u “Budo Tomović” dočekana je sa velikom radošću. Probe KIC pop hora održavaće se dva puta sedmično, utorkom i četvrtkom, kao i probe najstarijeg podgoričkog folklornog ansambla “Budo Tomović” uz poštovanje pravila, distanca, ruke maska. Zahvalnost dugujemo direktoru Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igoru Galiću i njegovom timu koji su imali razumijevanja za naše urgencije”, rekla je direktorka KIC-a Snežana Burzan Vuksanović.

Do daljeg, probe će biti organizovane u manjim grupama, a zakazani su i prvi nastupi folkloraša i KIC pop hora.

Počele probe FA “Budo Tomović”

“Pred folklornim ansamblom KIC “Budo Tomović” je turneja. Počećemo od Tirane, gdje ćemo gostovati na međunarodnom festivalu fokloraša od 21-25 jula. KIC pop hor će početkom jula održati koncert u Domu starih u Risnu. Radujemo se, jer je naš koncert tamo prije dvije godine bio jedan od emotivnijih nastupa”, rekla je Burzan Vuksanović.

Kako najavljuju iz KIC-a, Škola retorike sa prof. dr Radovanom Radonjićem koja je odložena zbog pandemije, počeće na jesen kao i kurs “Crnogorskog ora” zbog velikog interesovanja.

I.Če.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *