Ekonomija

Odbor podržao amandmane na budžet koje je podnijela Zoronjić

Amandmani poslanice Građanskog pokreta URA Suade Zoronjić na Budžet za 2021. godinu, kojima se traži izgradnja fiskulturne sale u OŠ Nedakusi u Bijelom Polju i obezbjeđivanje sredstava za nastavak izgradnje Ski centra „Cmiljača“ kao i valorizacije „Đalovića pećine“ u tom gradu, dobili su podršku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.

Kako je saopšteno iz URE, Zoronjić je kazala da se nada da će se Vlada odnijeti odgovorno i da će opredijeliti na kraju potrebna sredstva za ta dva projekta.

“U pitanju su izgradnja fiskulturne sale u OŠ Nedakusi, jer je nezamislivo da djeca u toj školi u 2021. godini nemaju fiskulturnu salu. To je jedina škola u Bijelom Polju koja nema taj vid infrastrukture”, kazala je ona.

Što se tiče započetih infrastrukturnih projekata u Bijelom Polju i obezbjeđivanje nedostajućih sredstava za njih, Zoronjić je ukazala da bi to bio dodatan podstrek za razvoj ne samo Bijelog Polja već i cijelog sjevera.

“Za nasatavak dinamike izgradnje Ski centra Cmiljača Vlada je izdvojila 68.000 eura, a amandmanom sam zatražila da taj iznos bude 1.950.000 EUR kako bi se projekat nastavio u punom kapacitetu. Valorizacija Đalovića pećine je takođe važan projekat koji znači razvoj i valorizaciju izuzetnog prirodnog bisera u turističke svrhe. Predlogom Budžeta predviđeno je 2.500.000 eura,  a ja sam amndmanom zatražila još 2.000.000. Zadovoljstvo je što su kolege sa odbora prihvatile ove moje amandmane“, istakla je Zoronjić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *