Društvo Izdvojeno

Odbor podržao amandman o naknadama za majke

Foto: Printskrin, TVCG

Odbor za ekonomiju finansije i budžet podržao je amandman 21 poslanika, na Zakon o budžetu, kojim se predviđa preusmjeravanje 25 miliona eura za isplate naknada majkama sa troje i više djece. Predstavnicima Vlade je taj amandman u ovom trenutku neprihvatljiv, a ministar Spajić pozvao je poslanike vladajuće većine da razgovaraju o tom pitanju i da sredstva obezbijede u narednoj godini. Opština Budva neće morati da se zaduži 30 miliona kako bi državi vratila plaćene garancije za posao oko Otpadnih voda, a obezbijeđen je i novac za redovni popis, koji će kako se čulo na sjednici biti obavljen ove godine.

Čak 51 amandman na Zakon o budžetu za ovu godinu našao se pred članovima Odbora za ekomiju, finansije i budžet. Jedan od najznačajnijih svakako je onaj 21 poslanika vlasti, kojim se traži preusmjeravanje 25 miliona eura na isplatu dijala naknada za majke sa troje i više djece.

Požalio se Radunović na lošu komunikaciju Vlade sa skupštinskom većinom i u tome vidi veliki problem. Spajić kaže da je to tačno pozivajući na sastanak.

Odbor je podržao Radunovićev amandman o naknadama za majke, Vladi nije bio prihvatljiv. Imao je Radunović podršku od kolega iz Odbora i za obezbjeđenje 3 i po miliona eura za za popis. Vlada poručuje da ne brine i da će novca za popis biti.

“Prođu je dobio i amandman Slavena Radunovića da se novac više ne daje samo SOBNOR-u, već svim nevladinim udruženjima boraca, s čim se Vlada saglasila. Važne vijesti s Odbora stižu za Budvane. Draganu Krapoviću iz Demokrata prošao je amandman kojim je Opština Budva oslobođena obaveze plaćanja, tačnije zaduživanja za preko 30 miliona eura, vezanih za projekat otpadne vode”, kazao je Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

“Demokrate nijesu prošli predlozi Raška Konjevića da se policiji i radnicima u zdravstvu povećaju plate 10 odsto”, istakao je Krapović.

“Poslanik DF-a Branko Radulović amandmanima je kako kaže napravio konstrukciju kojom bi Vlada imala potpuno odriješene ruke da pripremi novu ekonomsku politiku kako bi na jesen Crna Gora krenula u ubrzan ekonomski razvoj”, poručio je Spajić.

Nakon što je iz amandmana uklonio rečenicu o obaveznom rebalansu predlog Radulovića dobio je nepodijeljenu podršku i Odbora i Vlade. Na dnevnom redu bili su i amandmani o projektima u prijestonici Cetinju, ali je dogovoreno da se o njima raspravlja na narednoj sjednici Odbora. 950 radnika ustanova dječje i socijalne zaštite mogu računati na turističke vaučere od po 200 eura do kraja godine.

Izvor: RTCG

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *