Izdvojeno Politika

Knežević: Krivokapić ignoriše Odbor, neću sazvati sjednicu o izboru Vukšića

Arhiva, Foto: Printskrin, TVCG

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da neće sazivati sjedicnu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost. Na taj potez se odlučio zbog, kako je kazao, ignorantskog odnosa premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu Odbora 2. juna, na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje.

“Svaki pokušaj zamjena teza i politikantskog svakodnevnog kalkulisanja pojedinih medija i elemenata izvršne vlasti ne zaslužuje bilo kakvo javno određivanje i komentar”, dodao je Knežević, prenosi portal CDM.

Kako je dodao, dok god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način će tretirati svaki njegov predlog upućen Odboru.

“Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom određenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine”, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, u dopisu upućenom Bečiću u jasno iskazuje spremnost da učestvuje u poštovanju Ustava i zakona, a ne njegovom gaženju.

“Bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine moram istaći da on i ja imamo korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koje obnašamo u Skupštini”, zaključio je Knežević.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *