Fudbal Izdvojeno

Kaluđerović reagovao: Savićević sve radi da bude jedini kandidat

Foto: FSCG

Kandidat za predsjednika Fudbalskog saveza, Jovan Kaluđerović kazao je da mu je zadovoljstvo da se takmiči sa fudbalskom i sportskom legendom Crne Gore.

On je naglasio da sportska reputacija i društveni status koji ima Savićević trebalo bi da ga obavezuje da ono što saopštava bude zasnovano na činjenicama i da odgovara onome što se desilo.

“Desilo se i dešava se da na sve načine pokušava da bude jedini kandidat za predsjednika, očigledno svjestan da samo tako može da bude na čelu saveza još jedan mandat. Koristi resurse FSCG, organe i tijela suprotno propisima. Pokušao je da iskoristi vjerovatno neustavnu, ali sigurno nedemokratsku odredbu člana 30 Statuta FSCG da je potrebna podrška najmanje 1/4 delegata za kandidata (12 delegata)”, piše u reagovanju Kaluđerovića.

On je optužio Savićevića sa je na razne, manje ili više nesportske i nezakonite načine, sakupio 28 potpisa. Trudio se gotovo cijeli savez da on bude jedini kandidat…ali…Trudili su se i mnogi drugi, zna Savićević koji i kakvi”, kazao je Kaluđerović.

On je dodao da, nakon što je predao kandidaturu, verifikaciona komisija konstatovala, da nedostaju dva dokumenta, dokaza.

“Prvi – dokaz da nijesam suspendovan ili isključen iz FSCG. FSCG od mene traži dokaz koji samo FSCG može da izda. Smiješno ili? Drugi- dokaz…o nepostojanju podataka o osuđivanosti lica. Tražio sam podatak od nadležnog organa i dobio informaciju da fizička lica ne mogu da dobiju isti jer je to zabranjeno zakonom. Ako je Savićević dostavio taj dokaz, ili ga je dobio nezakonito ili ga je FSCG tražio za njega!?”, piše u saopštenju.

Izvor: Mina

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *