Politika

Drašković: Zašto je Đukanović u Tirani, a Krivokapić priča sa Komnenićem?

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nema nikakva ustavna ovlašćenja da bi mogao bilo šta da kaže o spoljnoj politici Crne Gore koju vodi Vlada, ali mu je izgleda Zdravko Krivokapić predao i ustupio svoje mjesto. Tako smo danas gledali u Tirani sve premijere Zapadnog Balkana, Mila Đukanovića i komesara Varheljija, a u Podgorici paralelni susret Zdravka Krivokapića i novinara Petra Komnenića, saopštio je funkcioner Demokratskog fronta Petar Drašković.

“Dok se Đukanović šetka širom Evrope i regiona, premijer se sastaje, za njega, na dosta visokom nivou sa novinarem koncerna Vijesti. Time Krivokapić šalje jasnu poruku da nije dorastao funkciji i možda ne zaslužuje da bude premijer.”, navodi Drašković.

On je pitao da li  Krivokapić ima neku obavezu, a koja nije poznata javnosti, i da je zbog toga predao spoljnu politiku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

“Poznato je da su njih dvojica imali više tajnih sastanaka i da je više vremena proveo sa Milom Đukanovićem, nego sa poslanicima koji su ga birali za premijera, pa je važno da nam odgovori da li je na tim sastancima svoje mjesto u komunikaciji sa međunarodnim adresama predao predsjedniku Crne Gore”, ističe Drašković.

Prema njegovoj ocjeni, posebno veliki skandal je što se na gotovo svim sastancima predsjednika vlada Zapadnog Balkana i zvaničnika EU pojavljuje Đukanović kao jedini predsjednik države.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *