Društvo Grad

Traže da ih primi Krivokapić: Braniće Botun po cijenu života

Mještani zetskog sela Botun, kao što su i najavili, okupili su se ispred zgrade Vlade Crne Gore u 11 sati. Botunjani, njih pedesetak, na taj način iskazali su nezadovoljstvo zbog najavljene izgradnje kolektora za pročišćavanje otpadnih voda u njihovom selu.

Jagoš Bećirović, u ime mještana Botuna, predao je zahtjev premijeru Zdravku Krivokapiću da ih primi na sastanak kako bi spriječili izgranju kolektora.

Botunjani poručuju “Kombinat, otpad, kolektor i neće biti uslova za nas. Nećemo kolektor”.

Kazali su da neće odustati od, kako su naveli, “odbrane Botuna” i da će ga štititi “po cijenu života”.

Ranije su razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva ekologije, a tokom protesta medijima su kazali da su im iz tog resora “projekat izgradnje kolektora predstavili kao da grade teniski teren ili parkove, a ne kolektor”.

Iz Vlade niko nije izašao da se obrati Botunjanima pa su se uputili ka Delegaciji Evropske unije gdje ih je dočekala policija.

“Došli smo pred kućom evropske demorkatije da joj skrenemo pažnju da bude demorkatska, da ne ulaže sredstva u izgradnju projekata koji će da unište 1500 stanovnika. Da dobro povedu računa o tome”, rekao je Vukašin Stojanović predstavnik MZ Botun ispred zgrade Delegacije EU.

Ni iz Delegacije niko nije izašao da se obrati Botunjanima.

Protest je trajao oko sat i protekao je bez incidenata.

FOTO/VIDEO gradski.me

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *