Društvo

Priznanja za 20 najboljih studenata Ekonomskog fakulteta

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore danas je upriličena svečanost povodom 61 godine od njegovog osnivanja, na kojoj su uručena priznanja najboljim studentima

Prethodna godina je zahtijevala izuzetna zalaganja kako bismo prevazišli poteškoće izazvane globalnom pandemijom Kovid 19, istakao je u svom obraćanju prisutnima dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović.

“Iako je godina, koju je obilježila pandemija, usporila ili odgodila brojne započete aktivnosti, vrijeme smo mudro iskoristili. Prilagođavali smo nastavni proces novim uslovima, što je zahtijevalo fleksibilnost i kreativnost. Novi teren za nas je bio izazovan, ali ne u potpunosti nepoznat, imajući u vidu da je Učenje na daljinu prvi put počelo upravo na Ekonomskom fakultetu 2008. godine. To je bilo dragocjeno iskustvo kojim su naši profesori i saradnici raspolagali. Nakon što u potpunosti nastava bude vraćena u sale, infrastruktura i sistem koje smo razvili u prethodnoj godini ostaće i dalje alati koji će biti na raspolaganju u nastavnom procesu i igrati važnu ulogu u njegovom stalnom osavremenjavanju“, kazao je Milović.

Dekan je istakao da je u prethodnoj godini nastavni kolektiv Ekonomskog fakulteta dobio četiri nova docenta nakon što su, do tada saradnici sa doktoratom, stekli svoja prva akademska zvanja.

 U ime nagrađenih studenata, prisutnima se obratila Jelena Jovović, koja je Ekonomski fakultet završila sa visokom prosječnom ocjenom i svoj karijerni put počela upravo na fakultetu kao saradnica u nastavi.

Ona je istakla da je kao student osnovnih studija imala priliku da ovu instituciju predstavlja na priznatim evropskim univerzitetima u sklopu programa međunarodne saradnje – u Nici – na Univerzitetu Sofija Antipolis, i u Ljubljani – na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

“Na moje veliko zadovoljstvo – ta iskustva potvrdila su moja prethodna ubjeđenja: da sam sa znanjem stečenim na Ekonomskom fakultetu u Podgorici bila spremna da se suočim sa brojnim izazovima studiranja u inostranstvu, i uz to ostvarim zapažene rezultate”, kazala je, između ostalog, Jovović.

foto:ucg.ac.me

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *