Politika

Riješićemo stambeno pitanje za 100 penzionera

Evropski tim za Herceg Novi vodiće socijalnu politiku koja će garantovati penzionerima da neće biti isključeni iz društva, osiromašeni ili marginalizovani, ocijenio je danas nosilac liste dr Predrag Dabović.

“Riješićemo stambeno pitanje po povoljnijim uslovima za 100 penzionera. Kroz posebne servise osiguraćemo pomoć u kući osobama kojima to bude potrebno. Pokrenućemo projekat besplatnog prevoza za lica koja nijesu u mogućnosti da dođu do Doma zdravlja, bolnice ili Opštine”, najavio je Dabović.

On je naveo da će aktivnim mjerama stimulisati zapošljavanje najosjetljivijih grupa.

“Gdje god to bude moguće, izgradićemo pristupne rampe. Prilagodićemo sadržaje lokalne zajednice osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama. Obogatićemo sadržaje “Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom”, poručio je Dabović.

Evropski tim za Herceg Novi, dodao je Dabović, pokrenuće platformu na kojoj će građani davati konkretne predloge lokalnoj upravi kako da dodatno unaprijedi socijalnu politiku grada.

“Podržaćemo angažovanje na dobrovoljnoj osnovi penzionera koji žele da prenesu svoja iskustva i znanja mikro, malim i srednjim preduzećima. Razvićemo e-platforme koji će biti od pomoći starijim sugrađanima za bolju i kvalitetniju brigu o njima. U saradnji sa Udruženjem penzionera, bićemo pokretač brojnih aktivnosti namijenjenih druženju, socijalizaciji i poboljšanju kvaliteta života naše starije populacije”, objasnio je nosilac liste Evropskog tima za Herceg Novi.

Dabović je kazao da će poštovati princip rodne ravnopravnosti i afirmisati prava žena, kao i da će se boriti protiv svih vidova rodno zasnovanog nasilja, istovremeno pružajući podršku servisima u ovoj oblasti.

“Nastavićemo odlučnu borbu protiv predrasuda i diskriminacije lica sa invaliditetom. Poštujući nedavno usvojen novi pogram partije, pružićemo još snažniju podršku pripadnicima ove populacije u cilju ostvarenja prava na dostojanstven život, društveni dinamizam i jednake mogućnosti na tržištu rada. Želimo da Herceg Novi bude mjesto za druženje svih generacija, da vratimo duh zajednice koja pomaže, stvara, hrabri i podstiče svaki korak naprijed, svaki boljitak i odagnava strah od novina, promjena i tehnologija. Borićemo se za Herceg Novi jednakih šansi za sve”, zaključio je Dabović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *