Politika

DPS HN: Pojavio se grafit sa stihovima četničke pjesme, nadležni ne reaguju

Kao i mnogi građani Herceg Novog, zgroženi smo činjenicom da se u našem gradu u posljednje vrijeme pojavio grafit sa stihovima četničke pjesme, a da niko od nadležnih ne osjeća potrebu da reaguje tim povodom. Još jednom, “nepoznati autori” žele našu zajednicu, koja je uvijek bila poznata po otvorenosti i građanskoj toleranciji, gurnuti u mulj podjela i šovinizma, saopšteno je iz DPS-a Herceg Novi.

Ističu da taj grad  ne smije biti sredina u kojoj će otvoreno biti promovisane ideologije koje su svojevremeno zaigrale “krvavo kolo” nad svima koji su živote dali za slobodu ovog kraja. 

– Zato kompromisa sa fašizmom ne smije biti. Ne smijemo dozvoliti da oni koji na ovaj način žele urušiti vrijednosti na kojima počivaju Herceg Novi i Crna Gora, postanu dominantan glas u našem gradu. Iz tog razloga, pozivamo čelnike Opštine Herceg Novi da u što kraćem roku obrišu grafit koji nikome, a naročito njima, ne može služiti na čast. Iz Herceg Novog moramo slati građanske poruke koje promovišu antifašizam, i s pijetetom pominjati ljude koji su dali živote za bolje dane svog potomstva. Sve ostalo je nedopustivo – i u našem gradu i u Crnoj Gori, koja je dala naročit doprinos u oslobađanju od okupatora i njihovih kolaboranata – zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *