nadnaslov

Sindikat taksista traži od Skupštine ograničavanje cijene goriva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Zbog drugog poskupljenja goriva u ovoj godini, Izvršni odbor Strukovnog sindikata taksista Crne Gore uputio je otvoreno pismo predsjedniku i poslanicima Skupštine sa molbom da što prije sazovu vanrednu sjednicu na kojem će razmatrati izmjene Zakona o energetici.

Oni su podsjetili da je takva dinamika poskupljenja “veliki udar na budžet građana”, jer je rezultirala poskupljenjem i transporta i osnovnih životnih namirnica.

“Isto važi i za cijene usluga koje su posredno ili neposredno vezane za cijene nafte i naftnih derivata. Mi nismo u situaciji da poskupljujemo usluge, već poslujemo sa cijenama na nivou 2019. godine i sa gubicima jer su korisnici naših usluga u nezavidnom ekonomsko-socijalnom položaju. Naše poskupljenje to bi dodatno pogoršalo, a nama smanjilo broj korisnika usluga koji već na nivou od 40 odsto u odnosu na 2019. godinu i u tendenciji je pada”, navodi se u pismu koje potpisuje predsjednik SSTCG Borislav Pavlović.

Sindikalci traže hitno pokretanje inicijative za izradu i usvajanje novog Zakona o energetici, koji bi omogućio markiranje goriva jer je to, po riječima ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, “jedini uslov za smanjenje akciza”.

“Tražimo da Skupština po hitnom postupku predloži Vladi da limitira cijenu eurosupera 95 i eurodizela na maksimalnih 1,1 po litru, najmanje do usvajanja navedenog zakona, kada bi se stvorili uslovi za smanjenje akciza na gorivo”, zaključuje se u otvorenom pismu.

Podsjećamo, Odbor za taksi prevoz u Uniji poslodavaca Crne Gore juče je zatražio hitan prijem kod Spajića sa istim zahtjevima, ali odgovor još nije stigao.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta