nadnaslov

CUP: Voli još jednom primjer poslovnoj zajednici u Crnoj Gori

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Crnogorsko udruženje poslodavaca osudilo je danas istupe pojedinih političara i partija koje su, kako su naveli, „unaprijed izrekle presudu prije sprovodjenja istražnog postupka, čime samo nanose štetu poslovnoj zajednici i ukupnom društvu“.

Upravni odbor novog esnafskog udruženja koje ima namjeru da štiti interese privrednika Crne Gore, ističe da su „principijelno od početka ukazivali na potrebu institucionalnog djelovanja i poštovanja zakonskih procedura, afirmišući efikasan rad državnih institucija“.

U reakciji na aktuelni slučaj institucionalne istrage da se u magacinu kompanije „Voli“, kao dio naručenog kontigenta proizvoda, nalazi sumnjiva nepoznata supstanca, pohvalili su „brz i efikasan rad Specijalnog državnog tužilaštva, Uprave prihoda i carina i Uprave policije koje su rasvijetlile slučaj i odbacile mogućnost bilo kakve umiješanosti kompanije“.

„Još jednom se pokazalo tačnim da renomirana crnogorska kompanija ‘Voli’ može i treba biti primjer čitavoj poslovnoj zajednici Crne Gore. Nadamo se da će ovo biti model na koji način treba posmatrati i buduće događaje kada neko privredno društvo bude predmet istražnih organa: uvijek prvo sačekati postupak istrage, pa tek onda iznositi javne stavove po tom pitanju“, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik UO CUP-a Jovan Lekić, uz apel da se „zbog ugleda i ogromne štete koja može nastupiti javnost uzdržava od pristupa da je neko kriv prije nego što se to dokaže“.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta